Kad sam bila trudna s prvim djetetom danima i noćima sam surfala o temama vezanim za rođenje djeteta i rani razvoj. O svakoj sam temi imala svoj stav i odluku o tome što ću i zašto koristiti. Odlazak u trgovinu bio je brz i efikasan jer sam točno znala što želim isprobati i vidjeti uživo. Upravo iz tog razloga, za neke stvari su me čudno gledali. A opet, neke stvari smo i mi krivo koristili jer jednostavno nismo znali bolje. You Tube tutoriali postaju potpuno beskorisni kad beba ne radi baš one pokrete koje radi beba na videu. Tako je bilo i sa sling maramom, koju sam odlučila nabaviti. Mogla se kupiti jedino online, nije baš bio neki ludi izbor, ali sam bila zadovoljna s njom.

Jednog smo dana muž i ja šetali kvartom, a on je nosio bebu u slingici. Motala sam tu tkaninu oko njega, jednim okom na You tube-u, drugim na slinavoj bebi. Sad kad se sjetim vidim da zapravo nije ni bilo šanse da to uspije kako spada. Dok smo mi tako šetali i gledali začuđene poglede starijih gospođa u stilu „kamo ide ovaj svijet kad muški nose dijete, a mama se šeta“, prišla nam je jedna cura kojoj dan danas hvala na tome. Ispričala se i rekla kako se njoj čini da nismo dobro stavili maramu i da dijete može iskliznuti. Na cesti se zaustavila, odvojila svojih pet minuta i nama pokazala kako zapravo to treba izgledati. Međutim, kod kuće opet ista priča, nema šanse da ja dođem opet do takvog finala. Tad sam shvatila da sam zbog svoje nestručnosti zapravo dovela dijete u opasnost pa zakopala slingicu duboko u ormar. Nakon nekoliko mjeseci u gradu se održavao dječji sajam i naišla sam na štand tog proizvođača slingice. Spremila sam sebe i dijete, iskopala slingicu i ravno na sajam. Nažalost, prodavačica je bila neka studentica koja mi nije mogla pomoći pa sam tako kampirala pola dana dok se nije pojavila vlasnica. Na sreću, kad se pojavila, pokazala mi je sve što mi je trebalo. Neprocjenjiva je vrijednost osobnog kontakta, kada uživo vidiš neki postupak i kad ti netko može na licu mjesta ukazati na grešku ili ti odgovoriti na pitanje

Mnogi i danas na pogrešan način nose dijete u nosiljci. Osim toga, danas ima puno različitih vrsta nosiljki i iako i danas imam tu svoju slingicu u ormaru, treće moje dijete nosila sam u Ergobaby nosiljci, iako su mi se jako svidjele i marame. Međutim, nakon neslavnog inicijalnog iskustva s vezanjem slingice nisam se usudila upustiti u vezanje marame. Iako mame koje je koriste to rade s takvom lakoćom i divim im se.

Na konferenciji Sretno dijete imat ćete priliku sudjelovati na radionici o nošenju, u nedjelju u 15 sati! Vidimo se!

Mama sam tri djevojčice, najstarija već lagano u pretinejđerskoj fazi, a treća taman skinula pelene. Kroz te godine prošla sam razne trendove, savjete, preporuke, ali ljubav i dječji tantrumi su postojani J 

U blogu Jedno ko nijedno pišem o svakodnevnim izazovima kroz koje prolazim i nekim sitnim trikovima i dosjetkama koje mi pomažu da uspijem uživati u životu s klincima, ali i životu s mužem i prijateljima.