Ponekad nam se čini da u životu moramo birati između osnivanja obitelji i izgradnje uspješne karijere, što je bila i jedna od tema na konferenciji i sajmu Sretno dijete, održanom 16. i 17. ožujka 2019. u hotelu Westin. Imati oboje, pogotovo u isto vrijeme, čini se kao nemoguća misija. Ipak, sve se češće susrećemo i čujemo za roditelje, prvenstveno majke kojima je to nekako pošlo za rukom.

Tko su onda te čudesne mitološke žene što u istom danu provedu osam sati u uredu, dva sata na poslovnim sastancima, skuhaju ručak za peteročlanu obitelj, odvedu djecu na tri različita treninga i još navečer stignu s mužem otići u kino i s prijateljicama na piće?

One su MAMFORCE – stručnjakinje za uspostavljanje ravnoteže između privatnog i poslovnog života. Osim što svojim radom promiču obiteljski odgovorno radno mjesto, putem MAMFORCE metode potiču kompanije da budu prijateljski nastrojene prema razvoju ženskih karijera jer, kako kažu: “Tamo gdje su žene zadovoljne, uspješne i aktivno uključene na tržištu rada, i ekonomije su uspješne.”

Adrijana Berčić, magistrica psihologije i savjetnica za ljudske potencijale u MAMFORCE-u, podijelila je na panelu by NIVEA, na konferenciji i sajmu Sretno dijete, svoja iskustva i savjetovala sve majke kako i one mogu biti one kojima uspostavljanje ravnoteže između posla i obitelji s lakoćom polazi za rukom.

MAMFORCE je inovativna metoda procjene i poslovne certifikacije koja objedinjuje korporativnu odgovornost prema obitelji i rodnu jednakost. Metoda procjene je znanstveno utemeljena i razvijena uz suradnju s vodećim akademskim i međunarodnim institucijama.

MAMFORCE metoda je strateški alat promjene organizacijske kulture koji pomaže kompanijama pri kreiranju podržavajuće i uključujuće radne klime bazirane na otvorenoj komunikacije i povjerenju uz poštovanje različitosti. Time se stvaraju pretpostavke za punu ravnopravnost bez obzira na specifične obiteljske potrebe različitih skupina u različitim fazama života. U sve konkurentnijem okruženju, sve je važnija produktivnost i maksimalno korištenje svih raspoloživih resursa. Žene čine više od pedeset posto populacije i u većini zemalja isto toliko ili više radne snage. Dio postojećih talenata iz ženskih, ali i muških redova ne dolazi do izražaja zbog organizacijske kulture bazirane na nefleksibilnosti, nedovoljnoj osjetljivosti i nedostatku podrške kroz različite životne faze zaposlenih. Održivi razvoj nije moguć bez odgovarajućeg korištenja postojećih talenata. Promjena kulture znači promjenu načina razmišljanja i načina rada, koje je moguće postići nizom mjera koje sugerira MAMFORCE.